We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Anime – The Deer King

De film draait om twee vreemden die door een onmogelijke gebeurtenis bij elkaar komen. Jaren nadat een oorlog het Empire of Zol toestond de Aquafa-mensen over te nemen en ze in slaven te veranderen, begint de actie van “The Deer King” met een Aquafa-man die in een zoutmijn werkt, wanneer ze worden aangevallen door wilde honden die drager zijn van het Black Wolf Fever, een dodelijke ziekte. De voormalige soldaat die slaaf is geworden, Van (Tsutsumi Shin’ichi) overleeft de aanval en vlucht met een andere overlevende, een meisje genaamd Yuna (Kimura Hisui). Alleen al vanwege hun overleving zijn ze felbegeerde ontsnappingen, omdat ze misschien de sleutel in handen hebben om het verloop van een uitbraak van Black Wolf Fever om te keren.

Het is logisch dat ‘The Deer King’, vandaag in theaters na een succesvolle internationale run in Japan en delen van Europa, doet denken aan enkele van de beste werken van Studio Ghibli. Een van de regisseurs, Masashi Ando, ​​werkte tenslotte op de animatie afdeling daar aan klassiekers als ‘Princess Mononoke’ en ‘When Marnie Was There’, terwijl de andere regisseur werd gecrediteerd als assistent-regisseur voor ‘Spirited Away’. Ze leerden het een en ander over prachtige beelden die fantasieverhalen versmelten met afbeeldingen van de natuurlijke wereld. 

Maarten van Gageldonk is gedreven in het programmeren van animatiefilms, dit doet hij bijvoorbeeld ook voor het jaarlijkse Kaboom festival in Amsterdam. Voor ons programmeert hij altijd de animatie films. Vanwege ons Manga & Anime Subculture project is er ook dit jaar weer een anime film uit Japan bij.