We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

RUIS X The Big Draw : drawing the senses

07-09-2023 — 09-09-2023
13:00 — 17:00

RUIS

RUIS X The Big Draw : drawing the senses

Voor alle leeftijden

Lyubov zal een grot creëren - een ruimte waar onze voorouders sjamanistische handelingen uitvoeren en zich verbonden voelen met de kracht van de natuur en hun innerlijke zelf.

"Grottekenen" verwijst naar de oude kunstvorm om afbeeldingen te maken op de wanden van grotten, die onze voorouders gebruikten om hun overtuigingen, ervaringen en interacties met de wereld om hen heen uit te drukken.

De installatie in de grotten nodigt mensen uit om na te denken over de wijsheid en symboliek van onze voorouders en om te onderzoeken hoe hun oude gebruiken vandaag de dag nog steeds relevant en inspirerend kunnen zijn.

Wat betekent grottekening? Hoe zien grottekeningen er vandaag de dag uit? Dit zijn de vragen waar Lyubov het publiek over laat nadenken terwijl ze de grot betreden..

Lyubov Matyunina (1985) is een beeldend kunstenaar uit Amsterdam. Ze verwerkt een antropologische benadering in haar artistieke praktijk. Met haar werk creëert ze alternatieve realiteiten en mythologieën door gebruik te maken van architectuurstudie, Tarot, filosofie, humor en een gevoel voor het absurde. Ze ziet het als haar rol als kunstenaar om de omgeving en de wereld van vandaag te mythologiseren en nieuwe betekenis te creëren door deze radicaal te verbeelden.

RUIS X The Big Draw : drawing the senses

07-09-2023 — 09-09-2023
13:00 — 17:00

Hertogstraat

Hertogstraat 119 6511 RX Nijmegen