We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Wisseling van de Wacht

11-08-2022 — 30-09-2022
11:00 — 17:00

Museum Het Valkhof

Wisseling van de Wacht

Voor alle leeftijden

Onze stadstekenaar Gabi Rets  neemt afscheid

Onze huidige Stadstekenaar van Nijmegen, Gabi Rets, is klaar! Ze tekende twee jaar lang verhalen over Nijmegen. Op 8 september geeft ze het stokje door. Haar fantasie werkt door in de ruimtelijke tekeningen over de ontwikkelingen van de stad. De opening is 8 september om half 3 in het Museum Het Valkhof. Waar Gabi een hele zaal vol tekeningen laat zien van haar Nijmeegse stadsbeeld.

Het begint met een willekeurige lijn

Gabi startte in 2020 aan haar taak om twee jaar lang beeldend verslag te doen van onze altijd veranderende stad Nijmegen. Twee jaar doordrenkt door COVID,  stikstofproblemen, boerenprotesten en de oorlog in Oekraïne. In haar stadsbeeld geeft ze naast de herkenbare stadse elementen ook ruimte aan het ‘interieur’: haar eigen waarneming, fantasie en emotie. Vragen over consumentisme en duurzaamheid komen hier subtiel aan de orde. Zo staan de afbeeldingen van thuis in schril contrast met die van oorlog op TV.

Haar werkwijze? Het begint met het tekenen van een willekeurige lijn en dan volgt de rest. Hierbij tekent ze zowel op papier als mét papier. Zwart ingekleurde kranten en restpapieren, geknipt in eenvoudige vormen, creëren uiteindelijk het grote, Nijmeegse stadsbeeld.

Hoe zag Gabi Rets de stad waar ze woont en werkt? De overzichtstentoonstelling ‘Wisseling van de Wacht' is t/m 30 september te zien in Museum Het Valkhof.

De nieuwe stadstekenaar is Ernie Bossmann. In het Museumcafé vind je een teaser wat je kunt verwachten van Ernie. Meer informatie over Ernie in haar expo informatie op deze site.

The Big Draw Nijmegen is de organisator van de Stadstekenaar Nijmegen. Zij zorgt voor de verkiezingen, opvolgingen en de begeleiding van de tekenaar het hele jaar door.

Wisseling van de Wacht

11-08-2022 — 30-09-2022
11:00 — 17:00

Kelfkensbos

Kelfkensbos 59 6511 TB Nijmegen