We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Over The Big Draw Nederland

In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal teken evenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaats vindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen.

Het tekenen verbindt iedereen. Volstrekt vreemden creëren samen misschien wel de meest geweldige dingen.

Director – Anita Waltman

Vanuit Nijmegen organiseren we het The Big Draw Festival in heel Nederland. Voor het eerst gaat The Big Draw Nijmegen/Gelderland buiten de Gelderse grenzen en organiseert vanaf nu het The Big Draw Nederland. The Big Draw Nijmegen bestaat 10 jaar dit jaar! De Gelderland editie is vier jaar maar verdwijnt nu we nation wide gaan. Tijdens een The Big Draw Festival worden verschillende tekenprogramma’s opgezet in de stad. Dit zijn programma’s om aan mee te doen in de vorm van workshops of programma’s om naar te kijken. We organiseren samen met culturele instellingen, scholen, bedrijven, zorginstellingen, winkels en horecagelegenheden.

In 2023 vind je ons festival in ieder geval in Nijmegen, Arnhem, Zutphen, Dordrecht en Zwolle. Wil jij ook zo’n event in jouw stad mail ons dan info@thebigdrawnederland.nl.

Onze doelstelling

Wij vertrekken dit tekenfestival vanuit de gedachte dat kunst verbindt. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen met kunst in aanraking komen. Met dit laagdrempelige kunstevenement hopen we ook niet kunstminnend publiek te enthousiasmeren voor kunst.

Kunst vormt het vertrekpunt van dit project maar daarnaast is er een groot maatschappelijk draagvlak :tekenen verbindt mensen. Veel tekenprojecten zijn laagdrempelig zodat verschillende culturen en leeftijden tegelijkertijd mee doen. Het tekenen verbind iedereen: verschillende culturen, professional en liefhebber, insider en outsider, van peuter tot oudere.

Contactgegevens

The Big Draw Nederland
info@thebigdrawnederland.nl