We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Borderless Art Education een succes!!

In 2022 zijn we gestart met het ontwikkelen van een internationaal kunstuitwisselingsprogramma voor middelbare scholen. Het is een programma van 2 tot 3 maanden waarbij studenten uit verschillende landen wekelijks samenwerken. Elke week praten ze online met elkaar om het kunstproject te bespreken. Ze praten dan ook over hun cultuur en dagelijks leven om elkaar beter te leren kennen. Dit om ruimdenkende wereldburgers te creƫren die andere culturen zullen respecteren en begrijpen. Dit alles met de kracht van kunst!

In 2023 zijn we begonnen met de uitvoering van dit programma. We hebben een project georganiseerd tussen middelbare school Kawaguchi uit Kawaguchi Japan en middelbare school Citadel in Nijmegen. Tevens een project met NSG Groenewoud uit Nijmegen en ICU uit Tokyo Japan. De studenten communiceerden veel, kregen enkele masterclasses en werkten samen aan hun kunstopdrachten. Vlak voor de eindejaarsvakantie rondden we de opdrachten af.

De projecten zijn erg goed verlopen en we het programma, de voortgang en het resultaat geƫvalueerd. We hebben veel geleerd en zullen het programma met onze bevindingen verbeteren. Zowel de studenten als de docenten en organisatoren waren blij met het hele project. Daarom besloten we een langdurige relatie tussen de scholen aan te gaan en meer van deze kunstprojecten te organiseren.

Bedankt allemaal die deze projecten tot een succes hebben gemaakt!