We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

OPEN CALL – JOHN RUSKIN PRIJS

Oproep aan alle kunstenaars, makers en creatieven!

Inzendingen zijn nu open voor de John Ruskin-prijs van dit jaar met een totaal prijzengeld van £ 8000 en een tentoonstellingsmogelijkheid voor een shortlist van maximaal 40 kunstenaars in Londen.
De John Ruskin Prize is een multidisciplinaire kunstprijs in het Verenigd Koninkrijk. Met de waarden van de radicale 19e-eeuwse polymath John Ruskin als kern, heeft de prijs een groeiende reputatie voor het ondersteunen en promoten van kunstenaars, ontwerpers en makers wier werk niet gemakkelijk in een hokje te plaatsen is.
De prijs verwelkomt werken in alle media, waaronder tekenen, schilderen, drukwerk, beeldhouwkunst, fotografie, textiel, animatie, gemengde media, digitaal, performance, installatie en meer.

Het thema van dit jaar is ‘Seeing the Unseen, Hearing the Unspoken’ en werk dat wordt ingezonden voor de prijs moet aansluiten bij en rekening houden met het thema.

Dit kan op veel verschillende manieren worden onderzocht en geïnterpreteerd, bezoek onze website voor wat inspiratie!

Het selectiepanel maakt een shortlist van maximaal 40 kunstenaars en selecteert werk voor opname in een tentoonstelling getiteld ‘Seeing the Unseen, Hearing the Unspoken’, die momenteel gepland staat voor Trinity Buoy Wharf in Londen van 1-18 februari 2024.

Vijf winnaars ontvangen prijzen van in totaal £ 8.000: een 1e prijs van £ 3.000, 2e prijs van £ 2.000, de Alan Davidson Under 26-prijs van £ 1.000, internationale prijs van £ 1.000 en de 2024 Kate Mason Prize for Innovation van £ 1.000.

KLIK VOOR MEER INFO VAN DE PRIJS