We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

COME BACK TO COLOUR

Het internationale thema van het Big Draw Festival 2022 is bekend, ‘Come Back to Colour’! Het is een liefdesbrief aan elkaar en de wereld om ons heen. Het thema vat samen wat we allemaal hopen dat een herontdekking van de vitaliteit, gezondheid, zorg en levendigheid in ieders leven zal zijn na wat een uitdagende laatste jaren was.

De kleur in ons leven en de wereld om ons heen verblindt in zijn rijkdom en diversiteit als we ervoor kiezen om te vertragen en te kijken. Veel families en gemeenschappen over de hele wereld komen weer bij elkaar, zien degenen die lang gemist zijn en zoeken verbinding na zo lang uit elkaar.

Dit idee van herontdekking opent een aantal manieren om de kleur om ons heen te observeren. We zouden mensen kunnen zien die hun vitaliteit zoeken, zich opnieuw verbinden met zowel hun fysieke als mentale ‘kleuren’, elementen die hen maken tot wie ze zijn. We kunnen de prachtige levendigheid van de kleuren in de seizoenen en onze natuurlijke wereld om ons heen waarnemen, een moment nemen om onze omgeving te vieren en de ‘gezondheid’ van ons ecosysteem te beschermen.

Ook dit jaar gaan we weer diverse Big Draw Festival organiseren in Nijmegen en andere steden in Nederland. In Nijmegen is het van 8 tm 11 september.