We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

OPEN CALL STADSTEKENAAR NIJMEGEN

Wil jij met jouw tekeningen de stad Nijmegen en haar inwoners centraal stellen? Beeldend verslag doen van wat er reilt en zeilt in onze omgeving? Dan is deze oproep voor jou bedoeld!

Wat verwachten we van de Stadstekenaar?

Als stadstekenaar van Nijmegen woon of werk je in Nijmegen en ga je een of twee jaar lang beeldend verslag doen van Nijmegen en haar inwoners. Wat valt je op? Bekoort je? Verleid je of stemt je mistroostig? Als stadstekenaar krijg je geheel de vrije hand in de artistieke verwerking van je observaties. Net zoals waarneming per kunstenaar verschilt, zal de frequentie van de tekeningen dit ook doen.  

Aanmelden? Dit is wat je moet doen.

De stad Nijmegen en haar inwoners zijn het vertrekpunt voor de invulling van het Stadstekenaarschap. Maar hoe vul je dit in? Beschrijf in je concept van max 2 A4tjes wat jij vanuit dit vertrekpunt wil gaan maken. Wat ga je doen? Waarom wil je dit? Wat heb je hiervoor nodig? Hoe ga je dit doen? Wat wil je met het werk overdragen? Wat wil je bereiken bij wie? Welke stijl ga je hanteren? Een voorbeeld van eerder werk zien we ook graag tegemoet.

Stuur je aanmelding uiterlijk 10 juli 2022 naar info@stadstekenaarnijmegen.nl.

Voorgangers

Sinds 2017 kent Nijmegen een stadstekenaar. Het ambt is ingevuld door Elske Berndes, Rene Brouns en wordt nu vervuld door Gabi Rets. Benieuwd naar hoe zij het ambt invulden? Check: http://stadstekenaarnijmegen.nl. Wie weet staat jou naam hier straks tussen!

Voor vragen kun je contact opnemen met

Mail: info@stadstekenaarnijmegen.nl

MEER INFO:

De nieuwe tekenaar kiezen we uiterlijk 15 juli.

De gekozen stadstekenaar treedt aan per 8 september. Er is dan een wissel met de vertrekkende stadstekenaar Gabi Rets.

Het ambt is een betaalde functie, na de verkiezing gaan we in overleg met de gekozen stadstekenaar over de vergoeding. Hoeveel het is en hoe we uitbetalen.

Aan het einde van de periode komt er een visueel verslag in boekvorm. Dit komt in het Regionaal Archief zodat het de geschiedenis ingaat van onze stad.

De begin en eindexpositie van de stadstekenaar is in het Valkhof museum. Gedurende de periode zijn er misschien nog meerdere exposities mogelijk, dit gaat altijd in overleg.

De stadstekenaar wordt begeleidt door Anita Waltman. De tekenaar hoeft alleen maar te tekenen, de rest wordt geregeld. Na aantreden gaan we in overleg over de werkwijze van de tekenaar, de communicatie onderling, betalingsvoorwaarden, etc.

Wij zien jullie aanmeldingen graag tegemoet….