We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

EXPO - Stadstekenaar Nijmegen

02-09-2023 — 30-09-2023

Stadsschouwburg

EXPO - Stadstekenaar Nijmegen

Voor alle leeftijden

Wat ik vind is vaak geluk

Als kunstenaar recycle ik voortdurend materiaal en beeld, als stadstekenaar van Nijmegen werk ik natuurlijk met plaatselijke vondsten. Door verzamelen en schikken, door combineren of isoleren, door te knippen, te plakken en te tekenen ontstaat mijn werk.

Bericht na bericht wordt gedeeld, foto na foto toont men zich van de beste kant.Beeld buitelt over elkaar.Ik sta nieuwsgierig in de wereldenlees de krant met een schaar in de hand,ikvind prachtig pakpapier bij de kringloopwinkel, jubileumuitgaves in de minibieb, achtergelaten tekenpapier na atelierontruimingen. 

Verzinnen hoeft niet. (Ook eigen werk recycle ik.) Ik gebruik wat voorhanden is.Ook op lokaal niveau. Meestal met mensen.

Proefopstelling

In de schouwburg toon ik een mix van tekening en knipsel, bestaand werk gemengd met Nijmeegse plaatjes en restmateriaal.Lijsten van de straat (met briefje met “gratis” erop) vormen voorlopige kaders voor een tussentijdse presentatie. Ik ben ten slotte pas halverwege.(In functie van september 2022 tot september 2024.)

Kaders om provisorische proefpersonen, transformers in de geest. In de toekomst veranderen ze weer. Zoals mensenzich telkens opnieuw vormgeven.

Kaders om uit te breken. Onderdelen van het grotere beeld zwermen uit. Zoekplaatjes uit de stad duiken her en der op in de schouwburg.

EXPO - Stadstekenaar Nijmegen

02-09-2023 — 30-09-2023

Keizer Karelplein

Keizer Karelplein 32H 6511 NH Nijmegen