We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

The Big Draw ACEC 2023

09-09-2023 — 29-10-2023

ACEC

The Big Draw ACEC 2023

Voor alle leeftijden

Op de 30 meter lange wand van het ACEC stellen twaalf kunstenaars, allen in hun werkwijzen sterk gericht op tekenen, hun werk tentoon binnen het raamwerk van een kleurrijke monumentale muurschildering van Marije Vermeulen.

Deelnemende kunstenaars:


Marije Vermeulen (Delft, 1976) maakt schilderijen, installaties en muurschilderingen waarin kleur een hoofdrol speelt. De strak uitgevoerde vlakken en vormen worden in een uitvoerig schetsproces – meten, halveren, kopiëren, kantelen, herhalen en verplaatsen – vervormd en ontwikkeld.

Het kleurrijke, robuuste en dynamische werk van Roosmarijn Schoonewelle, onderdeel van kunstenaarscollectief Het Harde Potlood, verkent op speelse wijze de wereld om haar heen.

Katinka Kuipers probeert met humoristische tekeningen de zwaarte die ze soms ervaart op een herkenbare en luchtige manier weer te geven. Hiermee wil ze een dialoog op gang brengen over maatschappelijke taboes.

De fascinatie van Jessica Skowroneck voor de natuur begon in de Zweedse bossen waar zij opgroeide. De tekeningen in ACEC komen uit de serie ‘Anything can happen in the woods’, waarin rotsen, meren en bomen wezens op zich zijn.

De stijl van tattoo artiest en kunstenaar Pim Verest a.k.a. Dutch Bandit kan het beste worden omschreven als ‘raw vintage popart’. In ACEC toont hij ondermeer een schilderij met het terugkerende personage Mr. Boomer. 

Wood is een graffiti kunstenaar uit Utrecht die bekend staat om zijn minimalistische stijl en de herhaling van de letters van zijn naam. Deze is in de loop der jaren dusdanig geabstraheerd, dat de leesbaarheid ver te zoeken is.

Martinus Papilaja is een beeldend kunstenaar die middels graffiti het handschrift van de mens onderzoekt, de noodzaak en drang die hierin én hierachter schuilt.

Het tekenen staat centraal in het oeuvre van Riette Wanders. Haar monumentale tekeningen op papier en textiel laveren tussen abstract en figuratief, grafisch en schilderachtig, digitaal en analoog. 

Selma Dronkers is gefascineerd door verstoringen en verschuivingen in ritmes. Haar tekeningen, waarin vele lijnen over elkaar heen zijn gezet, vragen je de tijd te nemen om alle lagen te ontdekken. 

Lenneke van der Goot positioneert zich met haar werk als tekenaar in brede zin. Tekeningen, installaties en murals, soms in zwart en wit, dan weer kleurrijk en zinderend. 

In de tekenwerken van Alexandra Roozen wordt de beschouwer uitgenodigd om steeds opnieuw te kijken. Veranderingen in licht en toon onthullen ruimtes en volumes die elkaar raken, roteren of samensmelten.

Tekenen heeft altijd een centrale plek ingenomen in de kunstenaarspraktijk van Joost Krijnen. Met een beheerste haast en directheid zoekt hij naar thema’s en onderwerpen die op het eerste gezicht ongecompliceerd lijken, maar desondanks uitnodigen tot een complexere interpretatie. 

Ook beeldhouwer E. Pietersen schetst al zijn hele leven lang. ‘Taking your pencil for a walk’ vormt hierbij het uitgangspunt. Onder de naam ZePworks komen voor Pietersen zijn beelden, tekeningen en grafisch werk bij elkaar.

The Big Draw ACEC 2023

09-09-2023 — 29-10-2023

Roggestraat

Roggestraat 44 7311 CD Apeldoorn