We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

THROWBACK 2014

Dutch text first, English text below:

In 2014 startte wij, Anita Waltman en Angela Vissers, samen het Big Draw avontuur bij kunstpodium Expoplu. In 2018 gingen we zelfstandig verder met onze The Big Draw Nijmegen expeditie. In 2020 groeide we met ons Big Draw Festival van 1 stad naar 3 steden en dit jaar worden het er 5 en misschien wel 6 steden. Volgend jaar gaan we iedere provincie in Nederland aan met een grote Dutch Draw Estafette.

Daarnaast hebben we een internationaal programma opgestart met uitwisselingen van kunstenaars, samenwerkingen met scholen uit Nijmegen/Gelderland en de landen waar we programmeren. Maar ook programma’s voor specifieke doelgroepen. In 2019/2020 werkte we samen met Duitsland, dit jaar is het Japan en Engeland en volgend jaar is het ZuidKorea, daarna staat New York op de wishlist. Daarna gaan we verder met onze zoektocht naar toffe internationale samenwerkingen.

Ons inspirerend kunsteducatie aanbod is nu het hele jaar in te zetten bij scholen. We schrijven ook kunstprogramma’s voor scholen en de lessen worden altijd uitgevoerd door kunstenaars.

We ontwerpen programma’s voor diverse doelgroepen en gebruiken de kunst ook om verbindingen te leggen via participatieve kunstprojecten.

Dit alles doen wij natuurlijk niet alleen, we werken met heel veel kunstenaars, creatieve professionals, wetenschappers, etc. samen om deze toffe projecten op te zetten en uit te voeren.

Er staan nog meer inspirerende plannen op de agenda van onze dynamische Big Draw organisatie…. volg Facebookpagina Thebigdrawnijmegen voor de ontwikkelingen. https://www.facebook.com/www.thebigdrawnijmegen.nl

Of volg deze nieuwslink van onze website, de 2022 festival programmering komt vanaf juni op de website.