We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

PAPENGAS EXPO ‘KRA! gaat door.’

Expositie ‘KRA! gaat door.’,van tekenkunstenaar Astrid Mulder in de glazen pui van Papengas 6.

Vanaf 24 april tot 29 mei zijn er in de Papengas uitvergrote tekeningen te zien van de Wageningse kunstenaar Astrid Mulder. Normaal werkt Astrid redelijk klein op kaften van oude boeken of wat verloren blaadjes maar voor deze gelegenheid heeft ze reproducties laten drukken van bestaand werk. De afdrukken passen in de ramen van de glazen pui van het pand. Het pand ligt aan The Walk of The Town, het project waar The Big Draw Extended nauw bij betrokken is om de route nog interessanter te maken voor publiek. (Deze expo is dus van buitenaf te bezichtigen ivm corona maatregelen.)

Met haar tekeningen vertelt Astrid een verhaal over de wereld waarin ze leeft en over droomt. Zij is een levenskunstenaar en een pionier in de maatschappij. Ze verteld verhalen over de krakerswereld en culturele vrijplaatsen, met daarin zelfgebouwde huisjes en kleurrijke types. (Zo zie je bijvoorbeeld een zeemeerman geïnspireerd op een theaterpersonage van haar oude buurman)

Ook vertelt ze verhalen over droomwerelden, soms duistere dystopieën maar ook vaak utopieën vol bomen, natuurlijke patronen en verstopte dieren.

Het romantische maar ook het ruige leven van een kraker wordt vertaald in haar autobiografische werk. Innerlijke conflicten, innerlijke rust en innerlijke schoonheid komen aan bod. Ze ziet zichzelf niet als outsider van de maatschappij, ze is juist vanuit het vogelperspectief erg betrokken en actief. In haar werk worden maatschappelijke pijnpunten blootgelegd. Denk aan klimaatverandering en uitsluiting van subgroepen.

Ze gebruikt de kracht van verbeelding om schoonheid in het verval te laten zien.