We gebruiken cookies voor analyse en statistieken. Door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

EXPO - Erna Kuik

05-09-2023 — 02-10-2023

Lindenberg

EXPO - Erna Kuik

Voor alle leeftijden

Geboren in de Zuidelijke IJsselmeer Polders heb ik mijn jeugd doorgebracht op de voormalige zeebodem. Zowel de natuur als ikzelf stonden destijds in de kinderschoenen op een nog onvolgroeid terrein. Het zette me aan mijn verbeelding te gebruiken en te reflecteren op mijn waarnemingen. Ik vond het als kind al fantastisch dat het strakke ontwerp voor de inrichting van de polder werd ingehaald door de natuur; de Oostvaarders Plassen ontstonden zonder vooropgezet plan en op kleiner niveau zag ik de hazenpaadjes de scherpe hoeken van het trottoir afsnijden in de stad. Ik hou nog steeds van kronkelige wegen, een zeldzaamheid in de polder. Dat zie je ook terug in de lijnvoering van mijn beeldende werk. Getekende lijnen verwilderen in het overzetten naar een linosnede, ze krijgen meer expressie als ik ze uitsnijd met de guts.

De tactiele aard van het papier voegt een extra dimensie toe aan mijn werk; Ik druk mijn lino’s en zeefdrukken op papier dat uit plantenresten wordt gemaakt, zoals moerbeibast. Vooral in de zomer maak ik zelf papier van oude tijdschriften.

Teksten in mijn prenten nodigen de kijker uit een persoonlijke connectie met het getoonde werk aan te gaan; woorden op papier worden klank in het hoofd van de kijker. Geluid reist net als licht het snelst. Ik geloof sterk in de kracht van kunst om bewustwording, reflectie en positieve actie tot stand te brengen. Ik hoop dat we de wereld leefbaar kunnen houden voor alle wezens, planten en bomen.

Ik zie mijn werk als zaadjes die overal tot bloei kunnen komen. Dit jaar werd mijn werk in Berlijn, Elburg en New York geëxposeerd en via Art Amsterdam Spui en mijn webshop reizen mijn prenten naar alle windstreken van de wereld.

The Big Draw biedt een unieke kans mijn werk in Nijmegen te zien. Dit bijzondere evenement biedt iedereen de mogelijkheid om actief deel te nemen aan een inspirerend proces van tekenen in de breedste zin van het woord. Ik voel me vereerd om met mijn werk bij te dragen aan dit bijzondere evenement.

Meer info over mijn werk vind je op ernakuik.com en via instagram Erna Kuik Studio.

Van harte welkom!

NOTE: De expositie is tijdens de openingstijden van Lindenberg te zien.

EXPO - Erna Kuik

05-09-2023 — 02-10-2023

Lindenberg

Lindenberg 6511 TB Nijmegen